Микроорганизмите, които причиняват заболявания се наричат:
Хранителни отравяния е термин, който се употребява за заболявания предизвикани от микробиологични, биологични и химични замърсители на храната. За тях НЕ е вярно, че:
Към хранителните инфекции НЕ можем да отнесем:
Имунитета, който се формира в процеса на развитието на организма в продължение на целия му живот се нарича:
Причинители на коремния тиф и паратиф А и В са бактерии от:
Кое изискване НЕ може да се отправи към промишлените МО?
Млечнокиселата ферментация НЕ се използва при производството на:
Хранителните интоксикации възникват при консумирането на хранителни продукти, които съдържат:
Осмотичното налягане на средата има важно значение за развитието на микроорганизмите. То се определя от:
Микроорганизмите, които си развиват при ниски оптимални температури се наричат:
Тест по микробиология за 11-ти клас
Тестът е на тема "Микробиологични процеси при производството на хранително-вкусови продукти". 10 въпроса, всеки само с един верен отговор.
Информация и рейтинг
Дата: | 2021-02-25 11:28:43 |
Предмет: | Микробиология |
Предназначен за: | Ученици от 11 клас |
Въпроси: | 10 въпр. |
Сподели: |